SASمخفف Statistical Analysis System ، یک نرم افزار پر قدرت آماری است. این نرم افزار آماری بیشتر روشهای رایج آماری را پوشش می دهد و کاربر می تواند فرمانهای خاصی را که متناسب با نیازهایش باشد انتخاب نموده و به کار گیرد. این نرم افزار آماری برای حرفه ای ها می باشد. به نظر می رسد غیر از فارغ التحصیلان آمار، دانش آموختگان سایر رشته ها نمی توانند به راحتی از این نرم افزار استفاده نمایند.
بر خلاف نرم افزارهایی مانند minitab و spss که ارتباط کاربر با نرم افزار از طریق پنجره ها و جعبه های محاوره ای صورت می گیرد، sas احتیاج به برنامه نویسی دارد. پس از نسخه تحت Dos، تا کنون نسخه های 8.7 و 9.1 از این نرم افزار که تحت ویندوز هستند نیز وارد بازار شده است. البته در نسخه های 8.7 و 9.1 برخی دستورات به صورت پنجره ارائه شده است اما روش اصلی در کار با Sas برنامه نویسی است.
از مهمترین مزایای این نرم افزار امکان برنامه نویسی برای تحلیلهای پیشرفته آماری و علی الخصوص برنامه نویسی جهت تحلیلهای ماتریسی است. ولی sas در برخی زمینه ها از جمله در زمینه گرافیکی از سایر نرم افزارها مانند Splus ضعیف تر است.
در کل نرم افزار آماری sas یکی از قویترین نرم افزارهای آماری به حساب می آید و در اکثر کشورها به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که در برخی کشورهای پیشرفته از لحاظ آمار از جمله در آمریکا، آشنایی و توان استفاده از این نرم افزار برای یک آمار شناس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.علاقه مندان به یادگیری sas می توانند از Help این نرم افزار استفاده کننده که به صورتی ساده، روان و بدون استفاده زیاد از لغات تخصصی، به طور کامل این نرم افزار را معرفی نموده و آموزش می دهد.